vineri, 22 martie 2013

Baba si mitraliera, soacra si vanatoarea


Astazi am o poveste ceva mai speciala. Pentru ca o sa vorbesc despre soacra mica, adica mama fetei. Daca va imaginati ca si aceste specii sunt scutite de gandire proasta, va inselati. Si o sa fac o introducere mai lunga pentru ca sunt multe pataniile celor doi.

Chiar de la inceput mama fetei ii gasea cusururi: ba ca nu are un serviciu bun, ba ca nu are avere ori masina ori… multe alte chestii. Parca in ciuda lor, tinerii se iubeau mai mult. Toate problemele aparute faceau ca cei doi sa se apropie. Gasca lui de prieteni a fost intregita de gasca ei de prietene, cu totii sustinand iubirea celor doi . Urmarea fireasca: nunta, unde fiecare socru "lauda" copilul care ii intra in familie, prin alianta. Maximul vulgaritatii a fost atins de tatal fetei. Deja repeta prea des o "glumita" nevinovata: "o viata intreaga muncesti sa cresti un copil, iar cand vrei sa te bucuri de el, vine unul si isi baga p*** in munca ta". Noroc cu prietenii si de data asta. L-au tinut pe tata-socru departe de miri si nasi.

In timpul pregatirilor de nunta, mama fetei a insistat ca tinerii sa locuiasca in vila lor. Mama baiatului nu era de acord (eu nu imi "marit" baiatul) si insista ca cei doi sa isi inchirieze un apartament. Totusi, ca sa-I faca pe plac soacrei, tanarul accepta sa locuiasca impreuna cu acestia pana isi vor gasi o locuinta a lor. Nu a putut refuza oferta soacrei: fiica sa a fost crescuta in puf, gatitul si menajul nu erau pentru o domnisoara ca ea (da, desi casatorita, fiica ei a fost mult timp "domnisoara" in discutiile lor).

Aveau program, soacra facea menajul fie ca ei erau in camera (imbracati sau dezbracati). Soacra nu batea la usa (mentiona mereu ca e casa EI si nu are de ce sa bata la usa in propria casa), intra cand voia si cum voia in camera pe care o "rezervase" tinerilor, indiferent de ora.

Spre norocul lor, fiica este detasata la Bucuresti: corporatia la care lucra i-a oferit un post excelent, in managementul de top al companiei. Ceea ce a dus la crize de isterie si disperarea soacrei. Dar nu avea incotro: tinerii au plecat la Bucuresti. A trecut ceva timp pana s-a angajat si barbatul (asta e o alta poveste) si ceva mai mult timp pana a aparut primul copil. Binenteles, ca a aparut si soacra mica in peisaj. Prin urmare s-au mutat intr-un apartament mai mare pentru ca mama soacra s-a mutat la ei.
Si tocmai aici incepe povestea de azi: noua locuinta se afla langa un parc. Pentru a ajunge la cea mai apropiata statie de metrou, parcul trebuia traversat. Chiar de la inceput au fost probleme: parcul era plin de caini maidanezi si perversi, care aratau diverse parti ale corpului atat sotiei cat si mamei soacre. Prin urmare barbatul hotaraste sa isi ia un pistol cu bile, mai ales ca sotia fusese promovata si mai sus in ierarhia firmei la care lucra. Masina de serviciu o scutea pe femeie de multe griji si impreuna au decis ca nu e timpul pentru o masina noua: dificultatea spatiului de parcare si traficul infernal - au fost motive hotaratoare pentru a renunta la ideea unui automobil. Barbatul face demersurile pentru obtinerea permisului si incepe sa caute un magazin de arme.

Soacra a luat foc: ea nu vrea sa stea in casa cu un "criminal". Si dai cu crize de isterie si lesin. Barbatul a vorbit o singura data: soacra se afla in casa lui si e libera sa plece daca nu suporta armele. Ceea ce i-a inchis gura a fost o intamplare care se putea sfarsi tragic. Au iesit cu totii in parc, la plimbare: mama soacra si copilul in carucior, tinerii la doi pasi in spate. Nu se stie ce anume a intaratat o haita de caini vagabonzi. Poate jucaria copilului, poate sunetele scoase de acesta cand se bucura de plimbare sau poate ca s-au apropiat prea mult de tufele in care cainii isi gasisera culcusul. Nimeni nu poate sti ce a fost. Cert este ca haita a atacat caruciorul si pe copil. Speriata, soacra luase caruciorul in brate si incerca sa il ridice cat mai sus protejand copilul. Fulgerator, barbatul a scos pistolul si a pus cainii pe fuga. Au vazut apoi ca salopeta copilului era smulsa in cateva parti iar soacra avea muscaturi urate pe picioare. Au fugit la urgente. Dupa consultatie, medicii le-au dat vestea buna: copilul nu fusese atins de coltii cainilor: il protejase salopeta de fas. Doar soacra avea de suferit cateva injectii antirabice, muscaturile nu ii atinsesera puncte vitale.
A urmat o perioada de liniste in casa, desi tensiunea era vizibila. A explodat insa cand soacra a auzit o discutie dintre soti: barbatul voia sa devina vanator. Ceea ce s-a s intamplat, cu toate impotrivirile soacrei. Dupa cateva certuri scurte, soacra a hotarat ca trebuie sa se intoarca la casa ei.

Confruntata cu cateva probleme de sanatate, cei doi socri s-au hotarat sa se mute undeva la munte, la aer curat si verdeata. Au gasit o cabana de vacanta si, ajutati de copii, au cumparat-o si s-au mutat in ea. Au hotarat sa pastreze si apartamentul din orasul de provincie pe care nu l-au putut vinde - criza financiara facuse ca pretul acestuia sa scada drastic. Au hotarat apoi cu totii sa se intalneasca in vara, aranjand concediile astfel incat sa petreaca impreuna cu totiii la cabana de la munte. Totul a fost frumos pana a inceput soacra sa puna conditii: fara "tehnologie" - se confiscau telefoane, laptopuri si orice gadget ar fi fost tentati sa aduca; fara arme la cabana - cei care vin vor fi perchezitionati inca de la poarta. Fara sex in cabana - erau pereti subtiri si se aude totul. Niciuna din persoanele prezente la discutie nu a spus nimic. Soacra vorbea in mod autoritar unor adulti ce pareau a fi copii la gradinita.
Pana in vara, pe lista de invitati ai soacrei, ramasesera doar trei familii. In ziua plecarii, una din familii a avut o problema cu masina si nu a putut sa se mai deplaseze. Iar cealata familie a anuntat ca au dificultati materiale si nu vor mai merge in vacanta in acel an. Prin urmare a mai ramas familia despre care vorbeam in preambulul povestirii. Si-au facut bagajele (tanara era usor contrariata de faptul ca sotul ei pusese cateva lucruri intr-o mica geanta de voiaj, dar nu voia provoace o discutie si sa strice vacanta).

Deznodamantul a fost pe muteste, fara scandal. Barbatul si-a debarcat sotia si copilul la poarta soacrei si le-a anuntat pe amandoua ca pleaca in Delta, la pescuit. Insa va veni la sfarsitul vacantei sa isi ia familia acasa. A fost ultima data cand fiica si-a vizitat mama in casa-puscarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu