marți, 19 martie 2013

Grasa si frumoasa. Si devreme acasa...



Atunci cand un barbat nu este de acord cu o femeie, lucrurile nu merg bine dar se poate gasi o rezolvare. Ceea ce nu poate fi rezolvabil este dezacordul intre doua femei. Care dezacord poate avea urmari catastrofale.

Soacra care isi ingrasa nora pentru a nu mai place fiului. De data asta povestea este despre o familie care s-a hotarat sa locuiasca impreuna cu socrii. Veti auzi o poveste despre santaj sentimental si despre manipulare in cel mai josnic mod posibil.

Ajuns la varsta insuratorii, un tanar dintr-un mare oras cunoaste o fata dintr-o localitate invecinata. Amandoi studenti si foarte indragostiti, hotarasc sa stea impreuna cu parintii baiatului. Aveau o vila superba, chiar in centrul orasului, ramasa mostenire de la bunici, candva parte a protipendadei din batrana urbe. Baiatul i-a anuntat - fara prea multe introduceri - ca viitoarea lor nora va veni sa locuiasca cu ei. Iar fata, pe care ei nu avusesera inca sansa de a o cunoaste, va veni in urmatoarele zile. Mai mult, tanarul si-a rugat mama sa instruiasca menejera astfel incat sa fie totul curat si pregatit pentru sosirea fetei: ordine in dulapuri, loc de haine si alte obiecte, etc.
Va aduceti aminte de soacra dintr-o poveste recenta, care nu o lasa pe nora sa "deranjeze" un pai in casa? Ei bine, se pare ca o clona a aceleia locuieste si in povestea de azi. E un obicei al oamenilor prost crescuti de a reprosa celorlalti ca nu muncesc sau nu fac destul, pentru ca apoi, cand cei din jur reactioneaza, sa faca scandal si sa tipe ca ceilalti sunt incompetenti in munca lor. Cam asa si cu soacra din povestea de azi. Si totusi, nu asta e povestea de azi. Povestea de azi se refera la o gaselnita  a soacrei: s-a gandit sa scape de viitoarea nora printr-o dieta complexa de ingrasare intensiva. Si aproape ca ii reusise planul.

Cei doi tineri aveau un program cu ore diferite de munca. In plus, fata era si studenta. Ambii erau foarte preocupati de avansarea in cariera si nu acordau prea mare atentie celor din jur. Se spune ca atunci cand iubesti vezi doar persoana iubita iar restul lumii devine lipsit de importanta. Pe asta se baza si soacra: in fiecare dimineata, pe tanara o astepta un mic dejun copios sau cel putin un sandwich bine garnisit, luat pe fuga. Plus pachetelul cu mancare, la fel de bine garnisit cu carnuri din cele mai "hranitoare", branzeturi, sosuri si nelipsitul desert. Iar seara, la cina, soacra avea grija sa ii serveasca tot felul de mancaruri excelente, de parca ar fi fost Craciunul in fiecare zi. Naiva, tanara femeie isi lauda soacra fata de toata lumea si ii aprecia calitatile de bucatareasa.

A observat ca, intr-o singura luna, hainele incepusera sa ii fie stramte. Si a inceput sa fie atenta la ceea ce manca. Si a remarcat faptul ca in timp ce ea primea o farfurie plina mot cu cartofi si friptura de porc, logodnicul ei primea pui la gratar si salata. Sau, chiar daca era disponibila aceeasi carne, soacra avea grija sa ii puna o bucata mare cu multa grasime sau osanza. Si daca incerca sa dea deoparte bucata mai grasa (sau sa nu manance deloc halca de carne), soacra se imbufna si se supara: "adica nu iti place ce am gatit", "nu e frumos sa lasi in farfurie", "irosesti mancarea"… toate culminand cu "ti-e scarba sa mananci ce gatesc eu?".

A incercat apoi sa nu mai manance ceea ce ii dadea soacra - observase ca timp de o saptamana avea la pachet doar mancaruri grele, care ii provocau somn imediat dupa pranz, cand era la facultate. A renuntat la "pachetel"  daruindu-l copiilor strazii sau cersetorilor. Si-a cumparat apoi diverse ingrediente si incepuse sa manance doar salate. Interesant este ca si soacrei ii placeau salatele simple si astfel, indiferent ce provizii cu hrana verde si sanatoasa isi facea tanara in minibar, acestea se topeau ca prin minune intr-o zi, doua.

Iar in weekend, tanara nu avea cum sa scape de presiunea soacrei: trebuia sa manance tot ce avea in farfurie! Si a inceput refuzul alimentelor grele. Credeti ca soacra a tinut cont de ce spunea tanara? Farfuria era la fel de plina si grasa. Iar fata manca mai putin, desi era tentant ce I se punea in fata iar soacra ii repeta mereu ca o sotie trebuie sa fie grasa si frumoasa. Daca ar fi fost slaba insemna ca o duce rau si ca sotul nu i-ar fi asigurat cele necesare traiului. Daca la inceput luase prea usor spusele soacrei, acum incepea sa fie foarte atenta: printr-o intamplare fericita, tanara a ajuns mai devreme acasa. Spre surprinderea ei, soacra vorbea la telefon cu una din surorile sale si ii spunea acesteia despre planul sau. Cu lux de amanunte si detalii. Cand s-a terminat conversatia, tanara a decis ca e mai bine sa isi petreaca seara in oras, alaturi de o colega de facultate. A iesit tiptil afara din casa, fara sa sufle un cuvant despre ce auzise.

A luat o decizie importanta: nu va mai manca ce ii serveste mama soacra, doar daca nu avea alta optiune. In plus, s-a abonat la o sala de fitness iar pentru acasa a luat o banda pentru alergat - voia sa faca exercitii in timp ce urmarea emisiunile preferate. Minunea a durat vreo doua luni: subit, banda pentru alergat s-a defectat inexplicabil (cand au ajuns acasa de la serviciu, banda nu a mai pornit) asa ca a ajuns la atelierul de reparatii. Iar cand voia sa mearga la sala, tanara primea mereu diverse lucruri de facut din partea soacrei. "Mai bine stai acasa decat sa umbli noaptea pe strazi" - era ceea ce auzea de fiecare data. Desi aranjase cu logodnicul ei sa foloseasca masina pentru a merge la sala, fetei I se atragea mereu atentia ca nu ar trebui "sa foloseasca lucrurile altuia" pentru ca le va strica.

Dar toate aceste a nu au demoralizat-o pe tanara noastra. Vorbele soacrei ii rasunau in urechi de fiecare data cand vedea mancare in farfurie. Mai mult, a capatat o silueta de invidiat si a urmat o promovare fantastica la locul de munca si o detasare in Franta pentru cativa ani, ca manager senior intr-o mare companie europeana. 
A plecat impreuna cu tanarul nostru si au ajuns la concluzia ca e foarte romantic sa te casatoresti la Paris, intr-un cadru cat mai restrans (banii pentru nunta fastuoasa din Romania) au hotarat sa ii pastreze ca avans pentru o locuinta. Cum amandoi isi gasisera servicii frumoase, au ramas pe meleaguri franceze multi, multi ani. Iar de fiecare data cand soacra o vizita in superba vila din Nisa, nora sa o hranea cu ce avea mai bun in frigider, servindu-I acelasi tratament pe care il primise ea cand ajunsese in casa soacrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu