joi, 21 martie 2013

Relax. Calm. Zen. Atat de Zen ca pareau Zombie



… sau "fereste-te de soacre chiar si cand aduc daruri". Inca una din intamplarile cu soacra obsedata ca fiul ei face sex. Femeie pioasa si cucernica, soacra mare nu putea admite ca fiul sau (cel mic si pur ca un inger, cum ii placea sa spuna) are o sotie cu care trebuia sa produca ceva mostenitori. 

Binenteles ca iubea copiii si abia astepta sa isi vada primii nepotei, dar nu se putea impaca cu ideea ca fiul sau trebuia sa faca sex pentru asta. Gandul asta o tot framanta zi si noapte si nu ii dadea pace.

Trebuie spus si faptul ca soacra aceasta era o mama "naturista" care voia sa traiasca "natural" si "eco". Nimic rau in asta atata timp cat "eco" nu inseamna sa pastrezi apa de la o baie la alta, imputita pe timp de vara, doar pentru a nu dezechilibra balanta ecosistemului planetar - dar asta e o alta poveste, pentru o alta data. Prin urmare, mama soacra nu voia sa isi indoape fiul cu pastile care sa ii scada dorinta de a face sex de a avea copii. S-a gandit atunci la un remediu naturist: folosirea plantelor calmante.
Soacra le cumpara tinerilor diverse arome, majoritatea cu levantica. De la balsamul de rufe pana la lumanarile aromate, totul avea pe eticheta inscriptia: calmant sau relaxant sau stress-free. Doar ceaiul avea alta aroma: uneori de tei, alteori de sunatoare. In casa tinerilor totul mirosea a lavanda.
Iar cand mergeau in vizita la mama soacra se gasea mereu cate un ceai bun de sanatate, din hamei, care le provoca un somn ca de bebelus. Si doamne fereste sa fi avut odorul vreo evaluare sau test mai important la serviciu - imediat aparea un "supliment alimentar" cu valeriana, pentru calmarea nervilor.
Naivi pana la prostie, cei doi tineri acceptau ceaiurile pentru aroma lor imbietoare. Ba mai mult, primeau si pentru acasa un pachet consistent de amestecuri. Bautori de multa cafea, la orice ora a zilei, tinerii au ales sa schimbe cafeaua cu ceaiul (sa fie "british" cum le placea sa glumeasca), un ceai pe care il considerau acum mult mai sanatos. Atat de sanatos incat ajunsesera sa fie mici robotei la serviciu iar acasa erau ca niste zombie dependenti de ceai. Niciodata nu le ajungea somnul iar oboseala era coplesitoare.

Situatia s-a rezolvat simplu: in sezonul virusilor, pe fondul unei imunitati scazute, cei doi au uitat de ceai preferand un tratament cu supa de pui. Iar cand soacra a insistat sa bea doar ceaiul adus de ea, tanarul a devenit suspicios. Cunoscandu-si mama, banuia ca ceva nu e in regula cu ceaiul adus. Apoi si-a adus aminte ca relatiile cu sotia sa se racisera teribil, chiar de cand incepusera sa fie "british". I-a impartasit suspiciunile si sotiei. Urmarea? Toate ceaiurile "hand-made" au ajuns la gunoi. Nu a trecut mult timp pana ce pasiunea care ii unise a reinviat, mai puternica decat inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu