marți, 12 martie 2013

Soacra, soacra, dulce otrava

E foarte greu sa crezi ca un om poate face rau, cu intentie, unui alt om. E practic imposibil sa crezi ca cineva din familia ta are ganduri sumbre in ceea ce te priveste. Plante ciudate, piper, papusi vrajite si multe alte lucruri au fost folosite in scopul distrugerii unei relatii. In cele mai bune cazuri, razi de prostia celor care fac asta. Dar sunt si cazuri extreme, in care am vazut tinere mutilate pe viata in urma unor astfel de actiuni.
 
Voi incerca sa povestesc mai multe intamplari traite sau auzite. Unele sunt uimitoare prin ingeniozitatea de care au dat dovada cei care le-au transpus in realitate.
Prima poveste (si va anunt de acum ca va fi un sir lung de povesti pe aceasta tema) ii are ca protagonisti pe membrii unei familii din provincie si copii acestora. In unele locuri, povestea are accente de telenovela prost regizata, dar intamplarile sunt cat se poate de reale. Nu voi da nume, iar contextul va fi usor schimbat. Actorii insa pot sa se recunoasca foarte usor din descrierea faptelor.

Ambele familii erau instarite si bine vazute in sat, cu case impresionante si gradini aranjate de specialisti dupa moda englezeasca. Familia baiatului avea cea mai frumoasa gradina de leandri din oras. Parea ca toate culorile delicate se stransesera pe aleea care ducea spre casa, cand treceai pe sub imense pergole incarcate de florile delicate ale leandrilor.
Baiatul era singur la parinti, iar fata mai avea o sora. Copiii au crescut impreuna, familiile erau legate de o prietenie veche si traininca. Copii au crescut mari, frumosi si indragostiti nebuneste atat de tare incat toata lumea spunea ca cei doi vor fi sot si sotie. Insa…

Pentru baiat, continuarea studiilor nu a reprezentat niciodata o prioritate. Parintii i-au dat tot ce isi dorea. Pasionat de masini, tanarul a pus pe roate o companie de transport marfuri. Fata, una din mintile stralucite ale orasului, a dorit sa termine o facultate. Si, pentru a-si putea ajuta viitorul sot, a decis sa urmeze o facultate cu profil economic. Premianta si eleva eminenta, pentru fata nu a fost o problema sa intre la facultatea pe care dorea sa o frecventeze. Astfel, drumurile celor doi pareau ca se vor desparti. Destinul insa a decis altfel. Indragostitii s-au mutat temporar intr-o garsoniera pe timpul studiilor fetei. Banii adusi de compania baiatului le permiteau o viata usoara: au hotarat sa devina sot si sotie. Au facut o nunta mare si un alai la care a participat intregul oras, partenerii de afaceri ai baiatului, prieteni si rude. Atunci a fost primul semn ca ceva nu e in ordine: mama soacra era mereu suparata si, mai in gluma, mai in serios, ii reprosa fetei sa i-a sechestrat singurul copil. Prea indragostiti, tinerii nu au bagat in seama capriciile soacrei.
Dupa nunta, au plecat in luna de miere. Apoi a venit sesiunea, apoi vacantele petrecute in tari cu mult soare, mai apoi au fost sarbatori in familie si alte evenimente fericite. Nu a trecut mult timp si tanara afla ca este insarcinata. Soacra mare, careia nimeni nu-i mai putea intra in gratii, a inceput tirul: "sunteti prea tineri", "aveti scoli de terminat", "traiti-va viata" declarandu-se ferm impotriva unei sarcini. Ba chiar i-a reprosat tinerei ca vrea sa-i lege odrasla de ea pentru toata viata.

Apoi totul a intrat intr-un vartej ametitor: la una din vizitele in casa soacrei, tanara nu se simtea bine. Soacra i-a facut un ceai, nora a baut cam jumatate de cana si a adormit. Sotul tinerei fiind racit, s-a gandit ca ar fi bine sa-si ia o pastila de raceala cu ceaiul care a mai ramas in cana. Aici s-a rupt filmul, amandoi trezindu-se la spital. Tanara pierduse copilul si in urma complicatiilor nu va mai putea avea vreodata urmasi. Barbatul a scapat mai usor, nu bause toata cantitatea de ceai.

Finalul:
Soacra nu a recunoscut ca ii adusese nurorii ceai de leandru, pentru a pierde sarcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu